Nu är det sista dagen jag visar julgodisreceptswappskort på chokladkolapaj.
Någon som vill ha receptet kanske? I så fall är det bara att scrolla ner, för nu får jag väl vara snäll och ge er det i sin helhet kanske...
Det finns förresten ytterligare ett kort, men jag glömde tyvärr att fotografera det innan jag postade dem :-(
RECEPT PÅ CHOKLADKOLAPAJ
Receptet hittade jag någon gång för länge sedan i tidningen Matmagasinet tror jag...
Den är väldigt mäktig, så det räcker med en liten bit/person.
PAJDEG
200 g safari cookies choklad
75 g smör
MÖRK CHOKLADKOLA
1½ dl vispgrädde
1½ dl socker
1 dl mörk sirap
2 msk kakao
½ tsk ättiksprit (12%)
VIT CHOKLADKOLA
1½ dl vispgrädde
1½ dl socker
1 dl ljus sirap
100 g vit choklad
½ tsk ättiksprit (12%)
50 g smör
PAJDEG
Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går. Tryck ut smulmassan i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
MÖRK CHOLKLADKOLA
Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 10 min, till 120 grader. Dra kastrullen från värmen och rör i ättiksprit och smör. Häll genast i pajskalet. Ställ kallt.
VIT CHOKLADKOLA
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 10 min, till 120 grader. Dra kastrullen från värmen och rör i hackad vit choklad, ättiksprit och smör. Häll genast över den stelnade kolan i pajskalet. Ställ kallt.
SERVERING
Inför servering är det gott om pajen fått stå frammen en stund. Pudra kakao över och servera gärna med vispad grädde.
Länkar var stämplar jag använder kommer ifrån finns i vänsterspalten.
Det där lät ju supergott. Ska jag spara och försöka hinna med en vacker dag :-)
SvaraRadera